De Rollentando, een liefdevolle ondersteuning bij rouwvervoer in de eigen auto

Blog over de Rollentando - rouwvervoer in eigen auto

De Rollentando – voor rouwvervoer in eigen auto

Weet u dat nabestaanden een overledene in de eigen auto mogen vervoeren?
Toen ik dit hoorde tijdens de opleiding, ontstond bij mij al het idee voor een soort demontabele rollertafel. Een rollertafel ter ondersteuning voor rouwvervoer in de eigen auto.
We zijn nu een paar jaar later, maar het idee heeft me nooit losgelaten. Eens in de zoveel tijd ging ik eens googelen voor inspiratie. Soms sprak ik er met collega’s over. De meesten reageerden heel enthousiast op het idee.

Meubelmakerij Houtgreep

Een paar maanden geleden besloot ik om een informatiedag te organiseren over de mogelijkheid voor het gebruik van een wade. Via Marijke Ott van Atelier Alewijn, kwam ik in contact met Rolf van Olst van Meubelmakerij Houtgreep. Ik heb hem gemaild over mijn idee en we maakten een afspraak.
Het idee van een soort demontabele rollertafel en vooral ook het doel – het zelf vervoeren van je dierbare – sprak Rolf erg aan. Mijn streven was om deze rollertafel op de informatiedag te kunnen presenteren.
Hoe maak je het gebruikersvriendelijk, waar kunnen mensen tegen aan lopen, welke mogelijkheid biedt een auto. Allemaal vragen die de revue passeerden.

Tekeningen volgden, aanpassingen en uiteindelijk stond het prototype voor ons!
Uitgangspunt is dat mensen nabestaanden ook bereid zijn om zelf ermee bezig te zijn.
Het is niet veel werk, maar de  tafel bestaat uit twee delen die aan elkaar gezet moeten worden.
Elke deel zit in een grote tas.

Testrit

Met dank aan DZU uitvaartkisten in Apeldoorn hebben Rolf en ik de Rollentando, met daadwerkelijk een uitvaartkist in de eigen auto (een Skoda octivia combi), getest. Ik zat tijdens de testrit op de vrijgebleven zitplaats achter de bestuurder.
Ook al was het niet een echte uitvaart, het voelde echt heel goed om naast de denkbeeldige overledene te kunnen zitten.

De naam Rollentando

En dan een naam zoeken. Ik zocht iets dat mooi klinkt en waardoor beweging van het rollen al meteen duidelijk zou worden.
Tja, hoe gaat dat dan in je hoofd? Opeens kwam de naam Rollentando in me op. Afgeleid van de muziekterm rallentanto. Ook als je dit niet weet, is het volgens mij een naam die makkelijk blijft hangen.

Op de informatiemiddag – half april in de Oranjekerk – is de Rollentando voor het eerst gepresenteerd. Collega’s en bezoekers vonden de Rollentando er mooi uitzien en waren zeer geïnteresseerd. Sommigen wilden de Rollentando al bijna reserveren voor hun eigen uitvaart.

Ook geïnteresseerd in de Rollentando?

De Rollentando is te huur voor nabestaanden waarvoor Atente uitvaartbegeleiding de uitvaart regelt, maar ook voor andere uitvaartondernemers en particulieren.
Bel 06 289 73 389 voor meer informatie.

Huurprijs: € 40,- (incl. BTW).
Brengen in Amsterdam: € 10,-, boven 40 km wordt € 0,60 p/km in rekening gebracht.

De prijs is per dag, voor één uitvaart.

Klik hier om een e-mailbericht te ontvangen als een nieuw blog verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*