Kostenvoorbeelden van een uitvaart (begrafenis of crematie)

Om een idee te geven wat een begrafenis of crematie kan kosten, heb ik een aantal kostenvoorbeelden van een uitvaart op papier gezet.
Veel mensen hebben vaak al een voorkeur (aangegeven) om begraven dan wel gecremeerd te worden.

Over het algemeen is een begrafenis duurder dan een crematie.
Als u klikt op de volgende gekleurde linken, verschijnt een overzicht van kostenvoorbeelden van een uitvaart: voorbeelden van een begrafenis of een crematie.

Het zijn kostenvoorbeelden van intieme en grotere uitvaarten op begraafplaatsen of gedenkparken of een andere locatie in Amsterdam.
Bij overlijden in een ziekenhuis worden vaak kosten in rekening gebracht door de beheerder van het mortuarium, daarom benoem ik dit expliciet.
Hoe een uitvaart er uitziet, is natuurlijk bij iedereen anders. De uiteindelijke kosten kunnen dan ook hoger, maar natuurlijk ook lager uitvallen.

Alternatieve keuzes, bijvoorbeeld voor een afscheid op locatie

Denk ook eens aan afscheidsdienst en/of condoleance op een locatie.
Hierbij kunt u denken aan een locatie waar iemand vaak kwam, maar het afscheid kan ook op een andere mooie locatie plaatsvinden. Vaak is de tijdsdruk dan minder groot.
Lees voor voorbeelden van mogelijke afscheidslocaties mijn blogs over een afscheid in een kerk of op een algemene locatie.
De kosten voor een afscheid op locatie kunnen goedkoper of vergelijkbaar zijn met die van een aula. Er kunnen echter ook extra organisatorische of personele kosten bijkomen.

Klik hier voor meer informatie over mogelijkheden en kostenvoorbeelden van een uitvaart.

Lees meer algemene informatie op de pagina's over begraven of cremeren