Persoonlijke uitvaartbegeleiding betekent: samen met u

Ik begeleid u persoonlijk gedurende de gehele periode van het regelen van de uitvaart, en natuurlijk in samenspraak met u.Uitvaartbegeleiding op maatPersoonlijke uitvaartbegeleiding betekent samen met u een uitvaart regelen, maar ook een uitvaart die bij de overledene en u (de nabestaanden) past. Ik ontmoet en spreek u graag, want tijdens een ontmoeting loopt een gesprek toch anders dan bij alleen telefonisch contact.

Voordat wij elkaar spreken, worden er in het ziekenhuis of verpleeghuis al vragen aan u gesteld. Vragen waar u al wel of misschien nog niet over hebt nagedacht. Als u even wil nadenken of wilt overleggen, vraag dan of dit mogelijk is.
Of bij een overlijden thuis, wat 'moet' u dan doen?

Lees daarom ook de informatie op de pagina: Uw dierbare is overleden en dan?

Indien het mogelijk is en u heeft er behoefte aan, neem dan vooral eerst even de tijd (met elkaar). Tijd om aan de nieuwe situatie te wennen, maar ook de tijd om met elkaar te overleggen.
Een arts in het ziekenhuis of instelling of - bij een overlijden thuis - uw huisarts of plaatsvervanger moet altijd eerst de dood vaststellen vóórdat de laatste verzorging mag gebeuren.
U kunt mij natuurlijk wel alvast bellen - al is het midden in de nacht - als u dit wilt. Mijn nummer is 06 289 73 389.

Wat kunt u alvast doen voordat ik bij u kom?

1. Contact opnemen met familie of vrienden waarvan u wilt dat zij aanwezig zijn bij het (eerste) gesprek
2. Klaarleggen:

  • paspoort of identiteitskaart van de overledene en de nabestaande die officieel de opdrachtgever van de uitvaart wordt en ook daarvoor tekent
  • eventueel het trouwboekje van de overledene (om het overlijden bij de gemeente te laten inschrijven)
  • indien aanwezig: de polissen van een eventuele uitvaartverzekering
  • indien aanwezig: een testament of schriftelijke verklaring (codicil) van de overledene
  • adressen voor de te versturen rouwkaarten

Tijdens het eerste gesprek luister ik naar uw verhaal, wensen en gedachten en begeleid u daarna bij de praktische uitvoering van de uitvaart. Ik werk graag samen met een aantal bedrijven en doe suggesties maar als u andere wensen of ideeën heeft, is dat natuurlijk mogelijk.
Klik hier voor enkele kostenvoorbeelden van een crematie of begrafenis.