Een crematie regelen in Amsterdam

Zoekt u crematorium in Amsterdam?

Is het uw wens of die van uw dierbare om gecremeerd te worden? Cremeren in Amsterdam of de nabije omgeving is mogelijk bij verschillende crematoria in of de omgeving van Amsterdam.
Er is een crematorium in Amsterdam-Oost (crematorium De Nieuwe Ooster) of Amsterdam-West (in Osdorp, crematorium Westgaarde). Ook in Amsterdam-Noord (crematorium De Nieuwe Noorder) of Amsterdam-Zuid (crematorium het Crematorion op Zorgvlied). Tevens zijn er (net) buiten Amsterdam crematoria te vinden.
Hieronder is een overzicht te zien met een link op internet naar verschillende crematoria.
Geïnteresseerd in een alternatieve locatie voor een afscheid? Lees dan mijn blog over een afscheid op locatie.

Mogelijk om mee te gaan naar ovenruimte

Weet u dat het mogelijk is om - met een aantal nabestaanden - mee te gaan naar de ovenruimte? Voorheen was de ovenruimte vaak een heel steriele en onpersoonlijke omgeving. Steeds vaker zijn de ruimtes iets vriendelijker ingericht. Wilt u als nabestaande voor een laatste groet mee naar de ovenruimte, dan moet dit meestal wel van tevoren worden aangegeven.
Het crematorium op Zorgvlied (Amsterdam-Zuid) heet het Crematorion. Het Crematorion is buiten gelegen. Daarom is het hier - net als bij een begrafenis - mogelijk om gezamenlijk naartoe te lopen.

Asbestemming na een crematie

Een maand na een crematie kunt u beschikken over de as van uw dierbare. Dit is wettelijk bepaald.
Na deze periode kunt u beslissen wat u met de as van uw dierbare wilt doen. U ontvangt hierover altijd een brief van het crematorium. In deze brief kunt u aangeven of u de as wilt ophalen, uitstrooien of laten uitstrooien (op een specifieke plek).
Op een gedenkpark zijn ook vaak plekken voor een urnengraf voor uw dierbare of een columbarium met een nis om de urn in te plaatsen. Hierdoor kunt u toch naar een begraafplaats gaan om te herdenken. Voor een bijzetting kiest u pas op een later tijdstip.
Klik hier als u meer wilt weten over begraven.
Ook zijn er mogelijkheden om een gedeelte van de as te verwerken in sieraden of andere kunstwerken.

Klik hier om verder te lezen over kostenvoorbeelden van uitvaarten om meer inzicht te krijgen of klik hier voor een pdf kostenvoorbeelden van cremeren of begraven in de regio Amsterdam.
Lees ook mijn blog over alternatieven van cremeren, waar momenteel nog onderzoek naar wordt gedaan.

Gedenkparken in de regio Amsterdam

De natuur van gedenkparken is vaak schitterend. Niet alleen staan er vaak oude of bijzondere bomen of planten in deze parken, maar er zijn dikwijls ook bijzondere vogels te spotten.
Medewerkers van gedenkparken organiseren regelmatig open dagen. Zo'n dag geeft u dan een kans om te kijken wat er mogelijk is op een specifieke gedenkpark.

Bijzonder zijn ook de herinneringsdagen die in oktober, november of december of specifiek tijdens Allerzielen (2 november) worden georganiseerd.

Crematoria in (de regio van) Amsterdam:

Kruislaan 126

1097 GA Amsterdam-Oost (Watergraafsmeer)

Buikslotermeerdijk 83

1025 WH Amsterdam-Noord

Amsteldijk 273

1079 LL Amstelveen (Amsterdam-Zuid)

Ookmeerweg 275

1067 SP Amsterdam-Osdorp

Duin en Kruidbergerweg 2-6

1985 HG Driehuis

Weg over Anna’s Hoeve 1

1251 SW LAREN (NH)