Transparant (open) over uitvaartkosten

Elke uitvaartondernemer vraagt een tarief (aannametarief) voor het regelen van een uitvaart. Dit tarief verschilt per ondernemer, maar veel ondernemers berekenen ook extra kosten (provisie) op geleverde diensten.
Waarom zou een uitvaartondernemer extra inkomsten genereren door provisie te berekenen over de geleverde diensten?
Provisie is niet namelijk niet zichtbaar (transparant) voor de klant en daarom niet duidelijk voor de klant. Terwijl de klant het wel betaalt.
Daarom bereken ik geen extra kosten over geleverde diensten.

Geen provisie over geleverde diensten

Neem als voorbeeld een uitvaartkist. Veel ondernemers - met name de grotere ondernemingen - berekenen al snel 30% provisie bovenop de kostprijs.
Dat betekent dus twee keer verdienen: één keer met een aannametarief en nog een keer door deze provisie.

Geen wonder dat u kiest voor de goedkoopste uitvaartkist. Er zijn schitterende alternatieven, die betaalbaar(der) worden als er geen provisie wordt berekend waardoor u de keuze van uw hart kunt maken.
In de offerte die ik opmaak, zijn de uitvaartkosten duidelijk en om inzicht te krijgen in alle kosten ziet u bij de eindafrekening een overzicht van alle facturen die Atente ontvangt én ontvangt u ook alle facturen.

Transparant over uitvaartkosten wordt dit ook wel genoemd.
Wel zo duidelijk en bovendien vriendelijk voor iedereen.

Lees ook het boekje 'Laat je niet kisten door de commercie' van Marieke Henselmans. Hierin staan allerlei praktische tips over en ervaringen van anderen bij het regelen van een uitvaart.

Aandacht en flexibel

Natuurlijk, ook een uitvaartondernemer is een ondernemer. Een ondernemer heeft kosten en moet ook kunnen investeren. De kosten voor de organisatie en voorbereidingen van een uitvaart zijn gebaseerd op een aanname van een reële tijdsinvestering, maar zijn flexibel opgesteld met een minimum en een maximum bedrag. Ik werk dus niet met één, vast aannamebedrag, de uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van uw keuzes.
Tenzij het voordeliger voor u uitpakt, werk ik in principe niet met een uurtarief. Ik wil namelijk niet dat we op ons horloge kijken waardoor de aandacht en rust voor het bespreken en regelen van de uitvaart onder druk komt te staan. Niet voor niets heb ik de naam Atente gekozen.

Donatie

Van iedere uitvaart doneert Atente een percentage van haar honorarium aan een goed doel.
Natuurlijk kunt u laten weten als u een specifiek doel heeft waaraan u wilt dat Atente doneert.
Indien u geen specifiek doel voor ogen heeft dan maak ik een eigen keuze voor een donatie aan bijvoorbeeld een van onderstaande organisaties.

Emma Kinderziekenhuis AMC,

Dierenambulance Amsterdam,

de Hartstichting,

KWF Kankerbestrijding.

KiKa - Stichting Kinderen Kankervrij.