Contact na een uitvaart

Een paar weken na een uitvaart neem ik contact op met de nabestaanden om een afspraak te maken.
VlinderHet is goed om elkaar in ieder geval nog een keer persoonlijk te kunnen spreken over allerlei zaken, die voor een deel persoonlijk en voor een deel zakelijk zijn. Ik overhandig dan de uiteindelijke factuur, we praten over henzelf/onszelf en veranderingen in hun/het leven door het overlijden.
Daarnaast beantwoord ik eventuele vragen die er zijn of verwijs ik door naar andere instanties.

Evaluatieformulier

Tijdens of na deze ontmoeting geef of stuur ik ook een evaluatieformulier waarop nabestaanden kunnen aangeven hoe zij onze samenwerking hebben ervaren.
Het formulier bestaat uit een gedeelte waarin bepaalde ervaringen aangevinkt kunnen worden van een ‘onvoldoende’ tot ‘zeer goed’ en een gedeelte waarin plaats is voor een persoonlijk woord.
Het is natuurlijk niet verplicht om het evaluatieformulier in te vullen. Het is in eerste instantie voor mijzelf bedoeld – om ervan te leren.
In tweede instantie vraag ik of ik de reactie op deze site mag plaatsen. Nabestaanden kunnen aangeven of en hoe zij willen dat hun reactie op de site komt. Daarom ziet u soms een voornaam, een achternaam of soms geen naam onder een reactie staan.

Ik houd contact met de nabestaanden zo lang er vragen zijn of zo lang er behoefte aan is.