Elkaar na de uitvaart nog een keer ontmoeten

Een paar weken na de uitvaart neem ik contact op met u als nabestaande(n) om een persoonlijke afspraak te maken.

Na een vaak intensieve samenwerking gedurende ongeveer een week voor de uitvaart, is het Vlinder wordt vaak als beeld gebruik in de uitvaart en staat symbool voor de overgang naar een ander leven goed om na de uitvaart ook nog een keer contact te hebben. Om elkaar in ieder geval nog een keer in alle rust te ontmoeten en te spreken.

Deze afspraak zal een persoonlijk contact zijn waarbij we over allerlei zaken spreken.
Tijdens dit contact na de uitvaart, zullen we (na)praten over de uitvaart en veranderingen in het leven door het overlijden. Tevens zal ik dan de uiteindelijke factuur overhandigen.
Daarnaast beantwoord ik eventuele vragen die er zijn of verwijs ik door naar andere instanties. Lees verder over administratieve afhandelingen na een uitvaart.

Een vlinder is een vaak gebruikt beeld in de uitvaart en staat symbool voor de overgang naar een ander leven. (Vlinder gedichten)
Deze afbeelding vond ik mooi omdat deze vlinder van bladeren staat voor de eenheid met de natuur, maar ook omdat bladeren op den duur opgaan in de natuur. 

Evaluatieformulier

Tijdens of na deze ontmoeting geef of stuur ik ook een evaluatieformulier waarop u als nabestaanden kunt aangeven hoe u onze samenwerking hebt ervaren.
Het formulier bestaat uit een gedeelte waarin bepaalde ervaringen aangevinkt kunnen worden. De waardering loopt uiteen van een 'onvoldoende' tot 'uitstekend'. Daarnaast is er ook een gedeelte waarin plaats is voor een persoonlijk woord.
Het is natuurlijk niet verplicht om het evaluatieformulier in te vullen.
Het is in eerste instantie voor mijzelf bedoeld - om ervan te leren. In tweede instantie vraag ik of ik de reactie op deze site mag plaatsen.
Nabestaanden kunnen aangeven of en hoe zij willen dat hun reactie op de site komt. Daarom ziet u soms een voornaam, een achternaam of soms geen naam onder een reactie staan.

Ik houd contact met u (de nabestaanden) na een uitvaart zo lang er vragen zijn of zo lang er behoefte aan is.