Bloemenpluktuin Zorgvlied

Bloemenpluktuin Zorgvlied

Olivia's Ode Zorgvlied

Inmiddels in de Bloemenpluktuin officieel geopend door de burgemeester van Amstelveen Tjapko Poppens die tevens portefeuillehouder is van Zorgvlied. De bloemenpluktuin is nu Olivia’s Ode gedoopt. Afhankelijk van het weer – voornamelijk hoe nat of droog het is – is juli – september de periode dat de meeste bloemen bloeien.

Bloemenpluktuin Olivia's Ode is nog steeds in ontwikkeling

In de winter is de natuur in rust. We proberen wel om steeds meer het jaar rond steeds meer aantrekkelijke planten met bloemen in de tuin te hebben staan. Met natuurlijke compost maken we de grond steeds vruchtbaarder. Maar – zoals in elke tuin – komt er ook heel veel zaaigoed niet op. Of het komt op een ander moment op en zorgt voor een verrassing. Terwijl er ook veel natuurlijke cadeautjes zijn die met de wind zijn komen aanwaaien! We willen daarom ook meer vaste planten gaan poten om er zeker van te zijn dat deze gaan bloeien.

Bloemen plukken en vrijwilligers

Steeds meer naasten weten de bloemenpluktuin Olivia's Ode te vinden en plukken een bosje bloemen of maar één bloem op de pluktuin. Vaak hebben we ook bijzondere gesprekken met hen. In de witte kantoorvilla van Zorgvlied staat – ter inspiratie - meestal een bosje bloemen. We plukken elke keer dat we op de tuin zijn, een vers bosje. Zo’n bosje ziet er natuurlijk elk keer anders uit! Dat is nu pas echt een plukboeketje. Er is nu een aantal vrijwilligers met wie we de pluktuin onderhouden. Het is echt heel  om zo rustgevend om op deze manier regelmatig op Zorgvlied te zijn. Zo’n mooi gedenkpark met schitterende natuur en allerlei vogels en insecten. Soms komt ook de pauw al tetterend langs, springt er een eekhoorn tussen de struiken of neemt de familie eend een verfrissende duik in de vijver! Olivia’s Ode: een lust voor het oog, de neus en het hart.

Ook vrijwilliger worden? Mail dan naar secretariaat@zorvlied-amstelveen.nl 

Amsterdam, 25 oktober 2023 (geschreven eind maart 2023)

Lees ook eerdere blogs die ik geschreven heb over bloemen bij afscheid en de bloempluktuinen (bij begraafplaatsen):
- 18 mei 2022 - Blog: Pluktuin in wording op Zorgvlied
- 12 november 2018 - Blog over bloemen bij afscheid
- Informatie over mijn initiatief om een netwerk van bloempluktuinen in Amsterdam te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*