Laatste verzorging overledene

Verzorgen biedt ruimte aan afscheid nemen 

Veel uitvaartbegeleiders huren overledenenverzorgers in. Voor mij voelt het echt als een meerwaarde dat ik de verzorging in principe in eigen hand houd.
Voor mij voelt het goed om fysiek contact met de overledene te hebben. Goed om op deze manier nog iets voor de overledene te doen, maar ook om iets voor de nabestaanden te kunnen betekenen. Bovendien maakt het mijn contact met de familie nog intenser.
Vaak is een overledene al langere tijd ziek en hebben nabestaanden voor hem of haar gezorgd. Dan is het vreemd om van het ene op het ander moment je dierbare aan iemand anders over te dragen. Samen uw/je dierbare verzorgen of aanwezig zijn bij het verzorgen, biedt ruimte aan het afscheid nemen.

Niets moet, maar er is veel mogelijk. Ga naar de 'Wat te doen bij overlijden' voor meer informatie.

De verzorging: het wassen, het kleden, eventueel opmaken en opbaren van een overledene kan met of zonder nabestaanden gebeuren.
De laatste verzorging kan thuis of in een uitvaartcentrum plaatsvinden.
Als u kiest voor een opbaring in een 24-uurskamer, dan kan daar ook over het algemeen ook worden verzorgd.

Bijzonder om samen met nabestaanden de overledene te verzorgen

Steeds vaker wordt de laatste verzorging van de overledene samen met nabestaanden uitgevoerd.
Dat hoeft niet, maar het kan. Soms vinden nabestaanden het fijn om alleen bij de verzorging aanwezig te zijn, maar heel vaak helpen zij ook mee.
Nadat een dierbare is overleden, is de laatste verzorging een bijzonder moment.
Niet alleen voor de familie, maar ook voor mij als overledenenverzorger.
Een verzorging van de overledene die met toewijding en liefdevol gebeurt is belangrijk - voor dat moment, maar ook voor de toekomst.

Overledenenverzorging als aparte dienstverlening

Ik bied overledenenverzorging overigens ook als freelance dienstverlening aan. Particulieren, uitvaartondernemers en andere organisaties kunnen mij dus ook alleen voor een verzorging benaderen.

Neem voor informatie over overledenenverzorging contact op met Atente uitvaartbegeleiding, telefonisch via 06 289 73 389 of per mail: info@atente.nl of via het contactformulier

Een moment graag...

E-mailbericht ontvangen als een nieuw blog verschijnt?

Ik ontvang graag een bericht als een nieuw blog op de site van Atente uitvaartbegeleiding is geplaatst.
Ik vind het goed dat Atente uitvaartbegeleiding mijn contactgegevens voor deze mailing gebruikt . Privacy en cookieverklaring
Ik ontvang graag bericht als er een nieuw blog verschijnt.